Medilaserklinik Norrköping

Norrköping Åby Laserbehandling Laserklinik Hälsporre Hälseneinflammation Whiplash Ishias Artros Knäartros Fingerartros Ländryggsmärta Tennisarmbåge Golfarmbåge Nackspärr Idrottskada Nageltrång Musarm Fybromyalgi Löparknä Reumatism Reumatiska problem Psoriasis Snarkning Snarkreducering Snarkbehandling med laser Vårtor Karpaltunnelsyndrom Tatueringsborttagning Ta bort tatuering borttagning av tatuering Nagelsvamp Laser mot nagelsvamp Borttagning av läpplinje Borttagning av ögonbryn Liktonar Artros Hallux Valgus Sår Eksem Bihåleinflammation Muskersmärta Akne Herpes Fettknöll Senknuta Rosasia Bältros Skoinlägg Benbrott Laserterapi Åby Norrköping.

            Laserterapi

Tatueringsborttagning

        Medicinsk fotvård

 Snarkreducering

Tallvägen 4, Åby
Telefon: 0730756076

Nyheter:

LASERBEHANDLING MOT NAGELSVAMP 

Öppettider:

Måndag: 9:00-20:30 
Tisdag: 9:00-19:30 
Onsdag: 9:00-19:30
Torsdag: 9:00-18:00
Fr,lör,sön-stängt 


Laserterapi

Har du ont i onödan? Alla kan få hjälp!

Jag utför medicinsk laserbehandling - smärtfri och riskfri behandling som tar bort dina smärtor. Den avger ett osynligt ljus som tränger ner i cellens vävnader, påskyndar läkning och minskar smärta.

INDIKATIONER:

- Tennis/ golf armbåge
- Hälsporre
- Hälseneinflammation
- Ländryggsmärtor
- Fibromyalgi
- Idrotts- och belastningsskador
- Löparknä
- Stukningar
- Muskelsmärta
- Svullnader
- Svårläkta sår
- Ledinflammationer
- Seninflammationer
- Reumatiska problem 
- Psoriasis 
- Knä artros
- Fingerartros
- Akne
- Herpes, munsår
- Eksem
- Bihåleinflammationer
- Bältros
- Musarm
- Karpaltunnelsyndrom
- Brännsår
- Fettknöl
- Senknutor
- Vårtor
- Whiplash
- Benbrott
- Nagelsvamp

Vad är medicinsk laser?

Lasrar inom medicinen är av många olika slag men de kan indelas i två huvudgrupper: 
1. Starka lasrar som skär och bränner. Dessa lasrar kallas ofta för kirurgiska lasrar.
2. Svaga lasrar som stimulerar cellfunktioner. Sådana lasrar kallas ofta för biostimulerande 
lasrar eller lågeffektslasrar. Det internationella namnet är vanligen Low Level Laser Therapy (LLLT).

Laser som användes på behandlingar är en hyperpulsad laser med en uteffekt på max 3000mW och med en medel effekt på 1500mW. Denna kraftfulla laser går djupt ned i vävnaden, ända upp till 8 cm.

Vad är laserterapi?

Redan 1967 kom den första medicinska rapporten om att viss typ av Times New Romanlaserljus har stimulerande effekter på celler och vävnad. En terapeutisk lasers biologiska effekt bygger på att laserns välordnade ljus ger upphov till läkande reaktioner i cellerna. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning tack vare detta. Laserterapins effekter är väl utforskade och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. Behandling med medicinsk laser har dokumenterad antiinflammatorisk effekt.

Hur behandlar man?

Laserljuset kommer ut från en så kallad prob eller handstycke. Behandlingen tillgår så att terapeuten sätter igång lasern och håller änden av proben lätt tryckt mot det ställe som ska behandlas. Vid behandling av öppna sår, herpesutslag etc håller man gärna proben på lite avstånd. Beroende på hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar så tar en behandling allt från någon minut till en halvtimme.

Gör det ont?

Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är mycket avslappnande och många somnar. 

Förekommer biverkningar?

Nej. Men två saker kan inträffa. Vid behandling av kroniska problem kan en smärta öka eller uppträda 6 - 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Smärtan beror på att det kroniska problemet "akutiseras". Detta är i princip en bra reaktion, för då vet man att patienten reagerar på behandlingen och det gör inte alla. Smärtan brukar gå över efter någon dag men kan i enstaka fall stanna längre. Det andra som kan hända är att en smärta försvinner efter behandlingen. Laserljuset kan ibland nämligen ge en direkt smärtlindring. Då är det viktigt att veta att, om smärtan kommer från en skada i sena eller muskelfäste eller led så hindrar den en överbelastning genom att det helt enkelt gör ont om man belastar. Om smärtan försvinner efter en behandling så kan laserns smärtlindrande effekt leda till överbelastning med en försämring som följd. Det är därför viktigt att patienten inte belastar leden, senan etc innan terapeuten ger klartecken. 

Hur ofta och hur många gånger?

En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 - 12 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Normalt brukar det behövas runt 5 gånger för att få långvarig effekt. Det är bra att behandla med tätare intervall i början (var 2:e - var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Normalt sett svarar ca 90 % av patienterna på laserterapibehandling. 

Finns det några risker?

Nej, inte i något avseende och heller inte för ögonen. Skyddsglasögon behövs i regel inte.

Vem ska inte behandlas med laserterapi?

För gravida, epileptiker och hjärt- och cancer patienter finns vissa områden som inte bör behandlas. Om du tillhör någon av dessa grupper så var uppmärksam på detta innan behandling påbörjas. Fråga din läkare om du är osäker.

Kan man äta mediciner?

Ja. Mediciner brukar inte vara negativa att kombinera med laserbehandling.

Vad är chansen att bli bra?

Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Man märker i regel en reaktion inom 1 till 5 gånger. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Ca 10 % reagerar inte alls eller så lite att man måste konstatera att laserbehandling inte är rätt metod. Vissa problem lämpar sig mer för laser än andra.

Laserbehandlingar


Medicinsk laserbehandling - allt från kroniska

ledsjukdomar (artrit) till muskelsmärta, 30 min - 520:- 

Vårtor, munsår, liktorn, 15 min - 440:-

Laserbehandling av nagelsvamp - 1 fot, 15 min - 900:-

Laserbehandling av nagelsvamp - 2 fötter, 20 min - 1200:-


Borttagning av leverfläckar/födelsemärken


En del upplever leverfläckar/födelsemärken som missprydande och väljer att ta bort dom genom laser eller operativt ingrepp.

Det kan vara svårt att skilja mellan leverfläckar och övriga hudförändringar såsom hudflikar, fibrom, hudvårtor m.m. 

Patienten måste alltid ha uppvisat sina leverfläckar för en hudläkare / distriktsläkare innan patienten eventuellt behandlas hos MEDI Laser&Fotklinik.

Borttagning av en leverfläck/ ett födelsemärke - 800:-